БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА НАШ УЧЕНИК В 7-МА ИРАНСКА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОМЕТРИЯ!

от | Новини, Постижения на ученици

Повод за гордост и радост! 

Благодаря на г-жа Юлия Кръстева – ръководител на ученици по НП “Ученически олимпиади и състезания”, за предоставената информация и проведената подготовка! 

Браво на Любен Балтаджиев от 12 Б клас!

Подготовката на Любен започва още от края на лятото с решаването на много задачи.
Първо се провежда подбор в България. От неговата възрастовата група, 11-12 клас напреднали – Advanced Level, се класират само трима ученици – Любен Балтаджиев и още двама. Само Любен е с бронзов медал. Другите двама участници нямат медали.
Олимпиадата е много престижна и трудна! Участват 46 държави и около 550-600 ученици. В групата на Любен Балтаджиев участват 186 ученици – това е най–трудната и тежка група. Олимпиадата се провежда дистанционно на 30.10.2019 г. под строго видеонаблюдение. Първоначално работите се преглеждат в София, проверяват се и се пращат (сканират) само най-добрите ( в случая 11-12 клас – три работи).
Олимпиадата е с продължителност 4 часа и 30 минути – 5 задачи по геометрия (трудни) – 1 ден (30.10.2019 г.)
Любен Балтаджиев за първи път участва на тази олимпиада.
Миналата година се готвят с преподавателя си, но в последствие решават той да не се явява. Първо трябват пари – олимпиадата се е провеждала присъствено и второ ученикът още не е бил достатъчно готов за трудната група.
Така че подготовката на Любен е почти двугодишна, но приключва с голям успех!