Втора образователна мобилност по Еразъм+ проект „Развитие на медийната грамотност и противодействие на фалшивите новини“ – вълнуващ междуучилищен обмен на педагогически и образователни практики между учители и ученици от четири европейски държави – България, Португалия, Испания и Италия

от | Програма "ЕРАЗЪМ+"

В периода 25.09.2023 г. – 29.09.2023 г. се проведе международен обучителен тренинг по проект на Програма Еразъм+ с домакинството на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. В него пряко се включиха 48 ученици и 12 учители от училищата на партньорските училища. Реализираха се редица дейности за развитие на медийната грамотност на учениците и тяхното умение да презентират и да дебатират по различни актуални за младите хора теми. В резултат на това те развиха компетентности като работа в екип, креативно и критично мислене, емоционална интелигентност.

Споделяме в снимки моменти от дейностите по проекта:

Посрещане на всички партньори в град София на 25.09.2023 г.

Учителите – ръководители на учениците за участие в проекта.

Провеждане на работна сесия в зала „Хасково“ на Община Хасково

Посещение на Базиликата и на Природо-научния музей в град Пловдив. Наблюдение на 3Д филма „Митични чудовища“ в Планетариума.

Посещение на Перперикон – ранноисторически, античен и средновековен каменен комплекс в Източните Родопи, в територията на България, състоящ се от голямо мегалитно светилище от VI – V хилядолетие пр. Хр., паметници от античността и средновековна крепост.

Посещение на Областна администрация в град Хасково и провеждане на среща-дискусия с Зам.-областния управител г-н Митко Петров

Последна вечер от образователната мобилност – връчване на сертификати на участниците и коктейл с родителите на учениците-участници в проекта.

Проведените дейности дадоха възможност на учениците да надградят своите презентационни и дигитални умения и комуникацията на чужд език. Родителите на учениците-участници бяха приобщени към училищния живот и международните проектни дейности на училището.