Гласувайте онлайн за Ванеса Бачварова от 6 клас – финалист на ЕВРОПЕЙСКАТА ОЛИМПИАДА ПО СТАТИСТИКА ЗА УЧЕНИЦИ

от | Новини

Общо 1090 ученици от 114 училища и 43 града в България, разпределени в 412 отбора, се регистрираха за участие в Европейската олимпиада по статистика. Състезанието се проведе в два етапа, а учениците бяха разделени в две категории – Категория А: ученици от Х – ХII клас и Категория Б: ученици от VIII – IX клас.

Ванеса Бачварова от 6 клас участва в група Б, отбор SLYTHERIN.  Тя премери сили с учениците от 8 и 9 клас от цялата страна и се класира на II място. Ментор на Ванеса за подготовка за участие в състезанието е г-н Димитър Цветков – старши учител по информатика и ИТ.

Първите пет отбора от всяка категория получават правото да премерят сили за участие в европейския кръг на олимпиадата. Те ще имат възможност да представят и защитят своите идейни проекти по тема, предварително определена от Евростат, на публичен конкурс.

Идейните проекти ще бъдат оценявани по три начина – чрез предварително гласуване онлайн, от журито и от публиката по време на конкурса. Отборът от всяка категория с най-висока комплексна оценка ще заснеме двеминутен видеоклип, с който ще представи България на европейския кръг на олимпиадата.

Срокът за онлайн гласуването е 09.04.2020 г.

Да подрепим Ванеса да представи България на европейския кръг! 

Гласувайте за отбор SLYTHERIN от група Б: https://bit.ly/2w29WTH