ГОРДОСТ ЗА ПМГ СЪС ЗАСЛУЖЕНИТЕ ДВА ЗЛАТНИ МЕДАЛА ОТ ПРОВЕЛИЯ СЕ В НЕДЕЛЯ ФИНАЛЕН КРЪГ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАТИКА

от | Новини, Постижения на ученици

Абсолютните шампиони са Martin Nedev от 6А клас и Stoyan Malinin от 11Б клас.
Ръководител на учениците е г-жа Коля Петрова

Ето и повече информация за състезанията и успехите:
През изминалите почивни дни се проведоха националните кръгове на олимпиадите по информатика и ИТ. Резултатите от тях са повече от впечатляващи.
С два златни медала – за Стоян Малинин от 11 б клас и Мартин Недев от 6 клас – приключи Националният кръг на олимпиадата по информатика на 28.06. Учениците се състезават в 4 възрастови групи – АВ (9-12 клас), С (7-8 клас), D (6 клас) и Е (5 клас).
При много тежки задачи и изключително силна конкуренция Стоян и Мартин завоюваха първите места в две от групите – AB и D. И двамата са със значителна преднина пред следващите участници в класирането. Отличните резултати на Стоян му осигуряват място в разширения национален отбор – старша възраст, от който се определят участниците, които ще представят България в международните състезания по информатика. Младшият отбор на България се определя от състезателите в 7 и 8 клас.

Днес Мартин получи Грамотата си за отлични постижения през учебната 2019-2020 година, подписана от г-жа Христина Боева – Началник на РУО град Хасково.

С грамота от РУО е и шестокласничката Ванеса Бачварова.

БРАВО ДЕЦА, ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!