Два медала за ПМГ „Акад. Боян Петканчин” на национално състезание по математическа лингвистика!

от | Новини, Постижения на ученици

С два нови бронзови медала  се завърнаха  учениците от  ПМГ „ Акад. Боян Петканчин” – гр. Хасково от проведеното от 29 до 31 януари  2016 г. Национално състезание по математическа лингвистика в гр. Сливен.

 Състезанието е в календара на Министерството на образованието и науката. През последните години то стана изключително оспорвано, като и тази година не отстъпваше  по брой  участници и по трудност на задачите – 248 ученици, разпределени в четири възрастови групи. Младите лингвисти от школата на ПМГ – гр. Хасково за пореден път показаха своите умения при решаване на сложни лингвистични проблеми, поставяйки имената си на едни от  челните места в класациите. Учениците на възраст от 13 до 18 години представиха достойно своето училище с изключително добри резултати. В отбора на ПМГ бяха Йоана Георгиева (12Б клас), Галина Вълчева (9Б клас), Гергина Георгиева (11Б клас) – 6 място в група В, както  и завоювалият  бронзов медал Димитър Карев (11Б клас), заел  3 място в най – оспорваната и многобройна категория  В на учениците от  10-11 клас! Голяма беше и радостта на Дарена Георгиева (6А клас), която постигна трети резултат в група С за ученици от 5-7 клас и заслужи втория  бронзов медал за нашия отбор!

 Състезателите ни не само заеха челни места в класацията, но и спечелиха добър старт в надпреварата за участие в Националния отбор за международната олимпиада по лингвистика  и Всерусийската олимпиада в Санкт  Петербург.

 Следващата изява на младите лингвисти ще бъде на Националната олимпиада в Боровец  на 8-9 април 2016г.

Да им пожелаем успех!!!