НП „Обучение за ИТ кариера“

от | Новини

За трета поредна година се организира прием на десетокласници за обучение по Национална програма „Обучение за ИТ кариера“. 

Програмата дава възможност на учениците да получат задълбочени знания по програмиране. Обучението е 3-годишно, интензивно, през ваканциите и почивните дни. Успешно преминалите обучението ще получат документ за професионална квалификация по професия „Приложен програмист“. По тази програма в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ се обучават вече два випуска – 11 клас и 12 клас. 

Новите кандидати – десетокласниците, трябва да се регистрират в онлайн-формуляра на платформата на Програмата https://it-kariera.mon.bg/e-learning/ в срок до 10.10.2019 г. 

Формулярът може да бъде достъпен директно от тук: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQMMlEG0O9ZRjusXdwIKAqyLx1fzJD6v56TaE9kRdT2Bc3_w/viewform.

Сформирането на групите за 10 клас ще стане след преминаване на входящ тест на 20.10.2019 г. от 10 часа. Тестът е с продължителност 2 часа. Предвидена е и резервна дата – 27.10.2019 г. за тези, които не са се включили на първата дата или желаят да повторят теста, като във втория случай за кандидатстване в Програмата ще се взема впредвид по-високия резултат от двата теста.

Регистрираните кандидати ще получат паролата си за теста в периода 11.10-16.10.2019 на посочения при регистрацията e-mail. 

Обучението започва в началото на месец ноември 2019 г. 

За повече информация: https://it-kariera.mon.bg/e-learning/ или при преподавателите по информатика и ИТ.