ПМГ – участник в състезанието Spelling Bee 2018

от | Новини

На 27.02.2018г. в ПМГ „Акад. Боян Петканчин” се проведе училищният кръг от Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2018.

Според регламента на състезанието учениците спелуват ( произнасят буква по буква различни думи на английски език). Предварителната подготовка на участниците е върху списък от 500 думи. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 311 училища в страната.

ПМГ „ Акад. Боян Петканчин” насърчава иновативните методи на обучение. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаване на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Класиралите се на първо и второ място имат право да участват на Регионалното състезание, което ще се проведе на 24.03.2018г. в град Пловдив. Най- добрите 33 ученици ще участват в националния финал на 28.04.2018г. в град София.

Победител в състезанието е Александър Димов от VIIа клас, а след него се класира Георги Панайотов от V a клас. Те показаха завидни знания относно правописа на английски език.

Заслуги за успеха на учениците имат и техните преподаватели: г-жа Веселина Иванова и г-жа Росица Сапунджиева.

Нека да пожелаем успех на победителите на Регионалното състезание!

Снимки от събитието можете да разгледате и изтеглите от този линк:  https://drive.google.com/open?id=1-Ujxx9-p9MtZqaW2TQGt9ojlGLGccFSJ