ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА УЧЕНИК ОТ ПМГ В НАЦИОНАЛНО УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ В НАПРАВЛЕНИЕ БИЗНЕС ИНФОРМАТИКА

от | Новини, Постижения на ученици

Пламена Николова от 11в клас е победител в Националното ученическо състезание в направление Бизнес Информатика, организирано от Стопанска академия „Д. А. Ценов“, Свищов.

Първият кръг се проведе в периода 9.03-29.03.2020 под формата на онлайн тест. Избрани бяха петимата най-добре представили се от всички, които са се явили от цяла България.

Пламена Николова от 11в клас се класира за втори кръг с втория най-висок резултат. (32,93/40т)

Втори кръг – разработване на идея с тема „Иновации в социалните мрежи“ в рамките на 1 седмица. Проведен на 6.04.2020 чрез конферентен видео разговор.

Пламена Николова се класира на първо място след представянето на идеята си „ Хелтейшън – подкана за здраве“. Ето част от представянето:
„Това е нова дума, която измислих. » хелтейшън (от анг. healthation -> health + invitation – покана за здраве) здравословно време, което да прекарате. Призива на „хелтейшън“ е „Отдели минута за своето здраве“. Идеята ми е във всяка социална мрежа през определен период от време да излиза известие, което да бъде „хелтейшън“. Неговата цел е да ни подтикне да спрем за момент, да се върнем в действителността и да помислим за себе си и нашето здраве.“

Ученичката ще получи грамота за Първото място и е поканена лично от професорите, които са били жури на състезанието да постъпи в Академия „Димитър А. Ценов“ след завършване на средното си образование.

Преподавател на ученичката е г-жа Минка Киркова – старши учител по информатика и ИТ.

Ето и линк за повече информация за състезанието: https://bit.ly/3e1Sujt 

Поздравления!