Проведена образователна мобилност в град Торемолинос Испания по проект на програма „Еразъм+“ „Entrepreneurial mindset for succsesful life“ в перидоа 5-9 ноември 2018 г. с участието на 5 ученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“

от | Програма "ЕРАЗЪМ+"

ПРОГРАМА И КРАТКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОВЕДЕНИТЕ СЪБИТИЯ:


Основните събития, които се проведоха по време на международната обучителна мобилност в Испания през отделните дни бяха следните:

Понеделник, 5-11-18: Участниците посетиха културния център „Пабло Пикасо“ в Торемолинос и отправено обръщение от градския съветник по образование, туризъм и култура.
Всеки един от екипите ученици от Испания, Франция, Италия и България представи своята работа от мобилността във Франция до настоящия момент.
Семинар: Маркетинг и реклама. Как да оптимизираме бизнеса си чрез използване на социални медии?
Специално за учители се проведе работна сесия на тема: Коучингът като образователен инструмент. Как да повишим вниманието и концентрацията на учениците?

Вторник 6-11-18: Проведохме работна среща на тема: Пазарен анализ. Как да направите ефективно онлайн проучване с помощта на Google формуляри.
В училището на испанския ни партньор проведохме творческа работилница на тема: Можем ли да наречем един художник предприемач? Значението на изкуството за развитие на предприемачеството. Изказвания направиха: Емануел Лафонт – художник и Алберто Кортес. Практическа работа върху EMSL артистичен проект.
Учителите участваха в уъркшоп за актуализиране на структурата и съдържанието на Twinspace на проекта „Entrepreneurial mindset for successful life“.

Сряда 7-11-18: Проведохме организирано еднодневно посещение в Гранада с включена обиколка с екскурзовод на „Алхамбра“. Ученици от училището на испанския ни партньор, бяха подготвили информация за разглежданите забележителности и я презентираха.
Дейността през този ден беше свързана с познаване на Гранада и предпоставките за развитието на туризма в региона. Учениците-участници в проекта проведоха интервюта с туристи за събиране на информация за културния туризъм в Гранада. Създаване на снимков и видео-материал.

Четвъртък 8-11-18: Сутринта беше изнесена лекция с дискусия на тема: Равенство между половете и многообразието. Лектор: Франсиско Гарсия – преподавател по история.
След това всички участници в проекта организирано посетихме организация, подпомагаща развитието на предприемачески умения. Участвахме в лекция, запознаваща с ресурсите, които правителството на Испания предоставя за развитие на предприемачеството: „Андалусия Emprende“. Посетихме „CADE Benalmádena и “ vivero de empresas „(бизнес инкубатор). Там учениците участваха в уъркшоп на тема: „Как да изградим бизнес модел?“. Те направиха анализ на своите компании според бизнес модела Canvas. През останалата част от деня учениците подготвиха цифрови презентации с данните от интервютата с туристи в Гранада, а учителите обсъдиха дейностите по разпространение на резултатите от проекта и направиха планиране на дейности за следващата година.

Петък 9-11-2018: Участниците презентираха събраната информация от проведените в Гранада интервюта и идеи, свързани с това как да направим проекта по-видим за останалата част от света (маркетинг и реклама). Испанските ученици представиха: „Как туризмът в Малага се превърна в културен туризъм.“
През този ден беше организирано посещение в центъра на Малага. Участниците се включиха в изследователска игра „Лов на преживявания“: Обучение за историята на Малага (използвайки приложение, разработено от учител по предприемачество от училището на испанския ни партньор). Посетихме и музея в Малага, където получихме подробна информация за изложените експонати от специализирано лице – служител в музея.