Седмица на кодирането в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“

от | Новини

От 6.10 до 21.10 се провежда Европейската седмица на кодирането. Целта е да покаже на мотивирани млади хора как да създават приложения, да програмират робот или да се научат да правят нещо, за което са мечтали.
Нашето училище се присъедини към CodeWeek с няколко инициативи, в които бяха включени почти всички ученици на ПМГ.
Открихме седмицата в понеделник 08.10 с учениците от 5 клас, които се забавляваха, кодирайки с любимите си герои Елза и Ана, както и създавайки собствени MineCraft игри.
Във вторник учениците от 6 клас имаха час по кодиране на платформата code.org, а учениците от 9, 10 и 12 клас правиха мобилини приложения за Android устройства.
В сряда собствени мобилни приложения направиха учениците от 11 клас, а 7 клас проведоха своя час по кодиране.
В четвъртък 8 клас кодираха на платформата code.org.
В петък 6 и 7 клас добавиха реалност към своите рисунки и задвижиха героите в тях, а 12  клас проведоха състезание по приложно програмиране.
Финалът на седмицата на кодирането поставихме с отборно състезание на 17.10, където ученици от 10, 11 и 12 клас премериха сили в писането на програми на С++ или С#.
Всички инициативи минаха много емоционално. Всички получиха стикери на CodeWeek, а най-добрите – и сертификат за владеене на основните концепиции в програмирането.