Успехи на Националната олимпиада по информатика

от | Новини, Постижения на ученици

От 25.04 до 28.04 в гр. Варна се проведе ІІІ кръг на Националната олимпиада по информатика. ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – гр. Хасково беше представена от 5 ученици в състезателни групи АВ /9-12 клас/ и С /7-8 клас/. От квотата на област Хасково участва и един ученик от Свиленград, който се обучава в Детската академия на Телерик към ПМГ.

Олимпиадата се проведе в 2 поредни дни, в които състезателите решаваха по 3 задачи с много висока трудност. Учениците в  7 и 8 клас се състезаваха в група С, откъдето се избра разширения младши национален отбор. Учениците от 9 до 12 клас се състезаваха в състазателна група АВ и от тях се избра разширения старши отбор на България.

След оспорвана конкуренция резултатът е три IVти места и място в младшия отбор на България:

Александър Георгиев – 8 клас , състезателна група C – IVто място. С отличното си представяне Александър завоюва и място в разширения младши отбор на България.

Димитър Карев – 9 клас, състезателна група АВ – XIIIти в общото класиране 9 -12 клас, а в група В /9-10 клас/ се класира на IVто място.

Стоян Малинин – 5 клас, І ОУ „Иван Вазов“ – гр. Свиленград – IVто място в група Е /4-5 клас/.

Останалите участници също представиха достойно ПМГ.

В ПМГ работят две школи за подготовка на състезатели по информатика с ръководители Гергана Петрова и Коля Петрова. В ПМГ има и детска академия за начинащи /4-5 клас/, в която участват и ученици от други училища от града и областта.

Поздравления за успешното представяне на всички участници в XXX-тата Национална олимпиада по информатика!