УСПЕХИ ПО ИНФОРМАТИКА НА УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ

от | Новини, Постижения на ученици

В периода от 16.03.18г. до 18.03.18 г. в гр. Стара Загора се проведе Националният кръг на Националната олимпиада по информатика. Достойно беше представянето на учениците от ПМГ „Акад. Боян Петканчин”. Трима са класираните ученици, защитили престижа на гимназията:

Владимир Караилиев – 7а клас, Стоян Малинин – 9б клас, Александър Георгиев – 12б клас.

Класираните ученици се завърнаха с грамоти и оценки „Отличен“. Абитуриентът Александър Георгиев ще може да използва получената оценка за прием в университет.

Успехите на нашите информатици са традиционни и неоспорими. Седмица преди олимпиадата Стоян и Александър се представиха отлично и на Московската олимпиада. Те пребориха конкуренцията от цял свят и се класираха за участие в заключителния кръг, проведен от 06.03.18г. до 09.03.18 г. в Москва.

Александър Георгиев записа отлично представяне и в Румъния.

Стоян Малинин и Александър Георгиев участваха и в Международния есенен турнир по информатика, който се проведе в два последователни дни от 24 до 26 ноември 2017 в гр. Шумен. При изключително силна конкуренция– състезатели от над 10 държави, сред които най-добрите в областта на информатиката – Русия, Румъния и Полша –Стоян Малинин завоюва бронзов медал. През втория състезателен ден се проведе и Националният есенен турнир по информатика. Освен Стоян и Александър, от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ участваха още четирима ученици, които също се представиха достойно: Ралица Манолова – 12б, Христо Белев – 11б, Владимир Караилиев – 7а и Филип Андонов – 7а клас. Филип Андонов се завърна с Грамота за отлично представяне.

Заслуги за достойното представяне на учениците имат техните преподаватели г-жа Гергана Петрова и г-жа Коля Петрова.