Ученици от ПМГ “Акад. Боян Петканчин” сертифицирани за своите умения във филмовото изкуство

от | Новини, Постижения на ученици

От 12 до 14 септември ученици от 11 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ бяха поканени в град София, за да участват в тазгодишния Еколагер 2016, организиран от Център за развитие на човешките ресурси, Европейски информационен център „Европа Директно“- София Европейски институт, European Institute, Еразъм + и eTwinning. Лагерът бе награда за екипа от училището, свързан с участието в конкурса на организациите на тема „Нашето присъствие в дигиталния свят“.

УченицитеДуран Дуран, Стефан Евтимов, Елена Иванова и Теодора Тодорова от 11 клас с ръководител Гергана Петрова бяха първи в организирания конкурс. В град София те се срещнаха и с връстници от София, Кубрат, Свищов, Добрич, Троян и Кърджали, също участници в конкурса. Учениците представиха изработен от тях филм, чрез който изразиха своята творческа фантазия, разказаха по свой неповторим начин какво е мястото на технологиите в техния живот и не на последно място показа високо ниво на дигитални умения. Екипът от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ представи достойно не само училището си, но и своя град.

По време на Еколагер 2016 участниците получиха невероятната възможност да посетят Киностудия Бояна, а техни ментори в обучението по теория на филмовото изкуство и заснемане на игрален филм по зададена творческа задача, бяха Камен Воденичаров и Милен Младенов. Събитието беше уважено и от Ръководителя на Представителството на ЕК в България Огнян Златев, който обясни пред участниците важността от създаването на единен цифров пазар в ЕС.

За пореден път учениците на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ показаха своите отлични дигитални и презентационни умения. За всички тях участието в Еколагера бе свързан с победа, нови приятелства, опит и идеи. Благодарим на организаторите за доверието и се надяваме отново да участваме в тези ежегодни еколагери.