Ученици от ПМГ сертифицирани за своите умения във филмовото изкуство

от | Постижения на ученици

Ученици от ПМГ “Акад. Боян Петканчин” сертифицирани за своите умения във филмовото изкуство

От 12 до 14 септември ученици от 11 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ бяха поканени в град София, за да участват в тазгодишния Еколагер 2016, организиран от Център за развитие на човешките ресурси, Европейски информационен център „Европа Директно“- София Европейски институт, European Institute, Еразъм + и eTwinning. Лагерът бе награда за екипа от училището, свързан с участието в конкурса на организациите на тема „Нашето присъствие в дигиталния свят“.
Учениците Дуран Дуран, Стефан Евтимов, Елена Иванова и Теодора Тодорова от 11 клас с ръководител Гергана Петрова бяха първи в организирания конкурс. В град София те се срещнаха и с връстници от София, Кубрат, Свищов, Добрич, Троян и Кърджали, също участници в конкурса. Учениците представиха изработен от тях филм, чрез който изразиха своята творческа фантазия, разказаха по свой неповторим начин какво е мястото на технологиите в техния живот и не на последно място показа високо ниво на дигитални умения. Екипът от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ представи достойно не само училището си, но и своя град.
По време на Еколагер 2016 участниците получиха невероятната възможност да посетят Киностудия Бояна, а техни ментори в обучението по теория на филмовото изкуство и заснемане на игрален филм по зададена творческа задача, бяха Камен Воденичаров и Милен Младенов. Събитието беше уважено и от Ръководителя на Представителството на ЕК в България Огнян Златев, който обясни пред участниците важността от създаването на единен цифров пазар в ЕС.
За пореден път учениците на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ показаха своите отлични дигитални и презентационни умения. За всички тях участието в Еколагера бе свързан с победа, нови приятелства, опит и идеи. Благодарим на организаторите за доверието и се надяваме отново да участваме в тези ежегодни еколагери.