ХРИСТО КАНЕВ С ГРАМОТА ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ И МЕДАЛ

от | Новини, Постижения на ученици

С грамота за отлично представяне и медал завърши участието си Христо Канев от 11б клас в  XX Ученическа секция на Ученически институт по математика и информатика (УЧИМИ).

Христо представи проекта си „Calliope” – генериране на лого-изображения чрез генеративни невронни мрежи – в съавторство с Христо Тодоров от гр. Кюстендил.

Ученическата секция на Пролетната конференция на СМБ се проведе от 13 до 16 април и поради извънредното положение в страната провеждането беше задочно. Участниците представяха проектите си пред журито в специално изготвен за това клип.

Наградата за отличното представяне е покана за участие в следващата Лятна изследователска школа за талантливи ученици с изявен интерес в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. Учениците работят с научни ръководители (ментори) – учени от БАН, бивши възпитаници на УчИМИ – студенти в едни от най-добрите университети  в света по математика и информатика, представители на частния бизнес от IT сферата.

През януари Христо представи проекта си и в Ученическата конференция и отново получи Грамота за отлично представяне. Като награда тогава беше поканен за участие в интервю за определяне на двама участници в 6-седмичната школа на Изследователския научен институт в САЩ – RSI, която се провежда през лятото в Масачузетския технологичен институт в Бостън.

Ръководител на Христо е Стоян Велев, SAP Labs Bulgaria. През юни 2019 Христо Канев с още 3 ученици от 11 клас от ПМГ се класираха за участие в Geeky Camp на SAP Labs Bulgaria и през септември в продължение на 2 седмици се обучаваха там.

С този проект Христо участва и в Националната олимпиада по информационни технологии, мина успешно областния кръг!

Желаем му класиране и успешно представяне и в Националния кръг на олимпиадата по информационни технологии!