Бронзовите медалисти на ПМГ

от | Новини, Постижения на ученици

От 22 до 24 ноември в Шумен се проведе Тринадесетият национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. Паралелно с това състезание се проведе и Международен турнир по информатика, в който участваха отбори от Гърция, Македония, Молдова, Русия, Сърбия и България. В единия от българските отбори – младша възраст беше включен възпитаникът на ПМГ “Акад. Боян Петканчин” Димитър Карев.

На тазгодишния турнир ПМГ се представи от петима участници – Добрик Георгиев – 10 клас (състезателна група В),  Димитър Карев – 9 клас (състезателна група В) , Александър Георгиев – 8 клас (състезателна група С), Ралица Манолова – 8 клас (състезателна група С) и Христо Белев – 7 клас (състезателна група С). Регион Хасково беше представен и от още едни състезател – Стоян Малинин – ученик от V клас на І ОУ „Иван Вазов“ – гр. Свиленград, който се обучава в школата на Телерик към ПМГ.

Финалното класиране е повече от достойно – то добави още три бронзови медала към богатата колекция от отличия на гимназията.

Димитър Карев – с бронзов медал от Международния турнир и първи сред състезателите от България. В българската класация заема ІІІ място в група В и печели втори бронзов медал.

Александър Георгиев – ІІІ място в група С и бронзов медал.

Стоян Малинин – ІІІ място в група Е.

Добрик Георгиев се класира на 12 място в своята възрастова група, а Ралица Манолова и Христо Белев – съответно на 24 и 25 място. За съжаление компютърът на Ралица се оказа с технически проблем, което възпрепятства по-доброто й представяне. 

В ПМГ се обучават две групи по Информатика с ръководители Коля Петрова и Гергана Петрова по Национална програма „С грижа за всеки ученик“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“.