Пълна серия медали за ПМГ „Акад. Боян Петканчин” от националното състезание по математическа лингвистика

от | Новини, Постижения на ученици

С три нови медала – златен, сребърен и бронзов и грамота за почетен четвърти резултат се завърнаха учениците от ПМГ „ Акад. Боян Петканчин” – гр. Хасково от проведеното от 27 януари до 29 януари 2017 г. Национално състезание по математическа лингвистика в гр. Стара Загора.

Състезанието е в календара на Министерството на образованието и науката и се ползва с авторитет в цял свят. През последните години то стана изключително оспорвано, а тази година бе най-мащабното по брой участници до момента – 309 ученици, разпределени в четири възрастови групи. Младите лингвисти от школата на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“– гр. Хасково за пореден път показаха своите умения при решаване на сложни лингвистични проблеми, поставяйки имената си на едни от челните места в класациите. Учениците на възраст от 12 до 18 години представиха достойно своето училище с изключително добри резултати. Освен наградените участие взеха и Васил  Цеков, Виктория Христова и Румен Балкански (VI клас), Веселин Зинков (VIII Б) и Галина Вълчева (XБ).

А ето и постиженията на наградените:

  1. Марина  Господинова(VI клас) – златен медал(пълен брой от 80 точки), група С
  2. Дарена Георгиева (VII клас) – сребърен медал (78 точки от макс. 80), група С
  3. Димитър Карев(XII Б ) – бронзов медал – трето място в група А (79,5 точки от макс. 80)
  4. Гергина Георгиева ( ХIIБ )– 4-ти резултат в група А (78 точки от макс. 80 ) и почетна грамота на Журито

С тези резултати те оставиха зад гърба си изключително добре подготвени участници от най-добрите училища в цялата страна! Състезателите ни не само заеха челните места в класацията, но и спечелиха добър старт в надпреварата за участие в международната олимпиада по лингвистика  и Всерусийската олимпиада в Санкт Петербург, за които отново ще събират точки с участието си в Областния и Национален кръг на националната олимпиада по математическа лингвистика, които предстоят!

Пожелаваме успех на всички!