Безплатни ИТ обучения за ученици на Училищна Телерик Академия в Хасково

от | Новини, Новини ученици, Ученици

Ученици от 5-12 клас могат да кандидатстват онлайн до 2 октомври

Безплатни ИТ обучения за ученици на Училищна Телерик Академия в Хасково

Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до 12-ти клас, обяви нов прием за школите си през учебната 2022/2023 година. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 2 октомври.

Обученията ще се провеждат в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки през октомври, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи.

Обученията за 5-7 клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да вземат участие в програма „Разработка на игри“ в две нива – Ниво 1 за начинаещи, и Ниво 2 за напреднали. Занятията се провеждат в ПМГ „Акад. Боян Петкачнин“.

Обученията за 8-11 клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Гимназиалните ученици могат да участват в една от две програми – „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“. Занятията се провеждат в ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“.

От тази учебна година, обученията за 12 клас ще се провеждат само в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от три програми – „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

Процесът на кандидатстване става онлайн на https://www.telerikacademy.com/school  и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, който трябва да се попълни до 2 октомври.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

училищна-телерик-адемия-хасково
Училищна Телерик Ададемия Хасково